Om fiskarna – nutid

Våra pensionärer

Våra fiskar är antagligen utan tvekan dom mest tursamma spafiskarna i hela världen.
2011 importerades dom till Sverige via en av landets erfarnaste importörer som hade dom i karantän i två månader för att kontrollera att dom inte bar på några sjukdomar, att dom klarat transporten bra samt anpassade dom till våra vatten. Fiskarna gavs helt enkelt de bästa förutsättningarna för att få en bra start.

Från första stunden fiskarna sedan flyttades över till oss så har dom bott i dom största akvarierna i hela Sverige bland alla anläggningar som någon gång har bedrivit fiskpedikyr. Med stor sannolikhet var det till och med dom största akvarierna bland alla fiskpedikyrer i hela Europa.

Från det att fiskarna satte sin fot fena hos oss har vi gjort vårt allra bästa för att dom ska må bra och trivas, och nu vid stängning 8 år senare var det fortfarande samma gäng som var kvar, som varit med oss sedan starten 2011.

Vi har alltså aldrig fyllt på med fiskar, utan tar man hand om sina Garra Rufa fiskar och ger dom bra förutsättningar med bland annat goda rutiner och stora, rymliga, mysiga akvarium så kan dom leva långt över tio år. Alla fiskpedikyrer som säger någonting annat har bara inte klarat av (eller rentutav nedprioriterat) att ta hand om sina fiskar på rätt sätt.


Fiskarnas framtid

Trots att Fiskpedikyren stängt ned, så lever våra forna medarbetare fiskarna vidare och mår jättebra ♥
Dom finns inte längre i vår regi men har haft den enorma turen att få flytta ut på landet till ett välförtjänt pensionärsliv. Deras jättestora hemtrevliga akvarium har också fått flytta med, och i det kommer dom spendera all tid som är kvar tillsammans – förutom under sommaren då dom får tillgång till utevistelse i ett ännu större akvarium!

Våra söta fiskar älskar solljuset och blev alltid superglada när solstrålarna började leta sig in i lokalen under sommarhalvåret, så det här är verkligen utan tvekan det bästa pensionärslivet dom någonsin skulle kunna få ♥